Koorkamp 2020

Carmina Burana Delft

jul 10, 2023

Als laatste grote activiteit van dit koorseizoen, hebben de kinderen van de Concertklas samen met de kinderen van zanggroep BLOOM meegewerkt aan drie mooie concerten van de Carmina Burana in Delft.

Deze concerten werden gegeven door Krashna Musika, het Delfts Studenten muziekgezelschap, waar onze dirigent Ruben de Grauw ook dirigent is.

Voor onze kinderen waren deze concerten een enorme belevenis. De meesten hadden deze muziek van Carl Orff nog nooit gehoord en zaten nu ineens ingeklemd tussen een groot orkest en een groot koor. Het uitzicht op het slagwerk verveelde geen moment. De effecten van de muziek werden nog eens versterkt door een waar lichtspectakel. 

Maar het belangrijkste was natuurlijk dat onze kinderen in een paar passages een prachtige glansrol vervulden en helder en zuiver tussen al het muziekgeweld te horen waren. Niet voor niks werd er na afloop nog eens extra hard geapplaudisseerd toen de dirigent wees op de kinderen van de Kooracademie.

Een ervaring om niet snel te vergeten.

Op 29 oktober 2023 zullen de klanken van de Carmina Burana in ons eigen gebouw ‘Zandberg58’ nogmaals klinken, maar dan in de originele bezetting met twee vleugels, slagwerk, groot gemengd koor én uiteraard de kinderen van de Kooracademie Breda!

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.