Koorkamp 2020

Koorkamp 2020

aug 23, 2020

Van 17 t/m 19 augustus hebben we een heel bijzondere versie van ons Koorkamp gehouden. Deze versie was bijzonder, omdat we vanwege de corona het programma drastisch hadden aangepast. Het waren nu maar drie dagen en er waren geen overnachtingen. Heel jammer natuurlijk. Maar het mocht de pret niet drukken.

Maar het kamp was ook bijzonder, omdat we bij het begin van het kamp ook officieel de Kooracademie Breda van start lieten gaan. Dat deden we met het onthullen van de gloednieuwe website en het bekijken van het filmpje dat we vlak voor de zomervakantie met elkaar hadden opgenomen.

Na deze openingshandelingen gingen de ouders naar huis en vielen de kinderen het ontbijt aan. Dat deden we met tafels op het schoolplein. Het was wel grappig dat er op dat moment ook veel kinderen van de BSO en de cursus ‘Engels voor Bengels’ voorbij kwamen, die allemaal nieuwsgierig keken wat dat toch aan de hand was.

Vervolgens fietsten we naar het Mastbos voor een spel Estratego. Een grappige variant van het beroemde Strategospel, waarbij er regelmatig werd gewisseld van rang/rol. Daarna verplaatsten we ons naar een parkje in het Ginneken, waar we na de lunch het spel Kolonisten van Catan speelden. We sloten deze leuke dag af met een heerlijke pastaschotel. We waren toen weer terug bij de Sacramentskerk.

De dinsdag stond in het teken van de fiets- en looptocht. Op de fiets naar de Strijbeekse Heide, daar een ‘smokkelroute’ gelopen en na het nuttigen van een heerlijke pannenkoek weer op de fiets terug naar Breda. De kinderen weten nu alles van sporen volgen en sporen uitwissen en hebben zich bekwaamd in het smokkelen van dennenappels, grassoorten en boomschors. Ook dit was weer een leuke dag.

Op de woensdag bleven we wat meer in de buurt. We liepen naar het parkje aan de Overakkerstraat. Daar hebben we de hele dag vertoeft onder de grote monumentale bomen. Er zijn spellen gespeeld als Franiseum, Cluedo en KUBB. We sloten het kamp af met een lekkere portie friet.
Iedereen heeft het heel erg naar z’n zin gehad. Het was een mooi alternatief programma. Toch hopen we dat we een volgende keer ook weer kunnen overnachten tijdens het kamp.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

X