Koorkamp 2020

Overvallen door piraten!

sep 7, 2022

Het zag er naar uit dat we op 29 augustus met een gerust hart konden starten aan het traditionele Koorkamp, het zomerkamp voor de kinderen van de Kooracademie. Maar dat dreigde bijna fout te gaan. Bij de start kwamen we er samen met de kinderen achter dat de wisselbeker, waar al vele jaren om gestreden werd, was verdwenen. Gelukkig hadden we de ‘bewakingsbeelden’ nog, waarop we konden zien dat een tweetal niet al te snuggere piraten op slinkse wijze ons clubgebouw was binnengedrongen. Zij hadden de kostbare wisselbeker ontvreemd, zoals al snel duidelijk werd. De hoofdpiraat, zo gemeen als een piraat kan zijn, bood de beker te koop aan, waardoor er voor de kinderen van het kamp niets anders overbleef dan voldoende gouden en zilveren dukaten bij elkaar te sparen.

Na deze chaotische taferelen gingen de kinderen uiteindelijk toch vol goede moed op pad. Op de fiets naar Loon op Zand. Daar waren we al meerdere jaren niet geweest, dus het was een feest van de herkenning voor de leiders en één koorjongen. Voor de overige kinderen was het overigens volstrekt nieuw. Zoals gezegd werd er tijdens het kamp gestreden om dukaten, maar ook om punten via allerlei spelen. Zo was er een bijzonder bosspel waarbij er kabouters, Griekse goden, ridders en Harrie Potters door het bos liepen. Maar ook een ‘piratengeluidenspel’ in het donkere bos, een Slag om de Zeven Zeeën en vuurtoren varen. En dat allemaal zonder water! Er werd gesmokkeld en gespeurd naar schatten. Er werden codes gekraakt, vlaggen geroofd, ballonnen getrapt, liederen gezongen en kiel gehaald. De climax kwam ongetwijfeld bij de bonte avond, waar in het rovershol nog geprobeerd werd alle klinkende munt te vermeerderen en te verzilveren.

Uiteindelijk kwam de piratenhoofdman met zijn maatjes én de wisselbeker naar het kamp. Door al de dukaten van alle kinderen bij elkaar te leggen, bleken we net voldoende te hebben om de kampbeker terug te kunnen kopen. Op vrijdag 2 september eindigde het kamp dan ook in een feestelijke stemming en met een plechtige prijsuitreiking. Groep 1 had uiteindelijk de meeste punten gescoord. Toevallig net de groep van een kampleider die ervan verdacht wordt altijd te winnen, doordat hij de hoofdleiding omkoopt. Maar of dat écht zo is, daar zullen we waarschijnlijk nooit achter komen…

Mark Timmermans
(hoofdleider)

Voor de leden staat er op het ledendeel van de site een fotoalbum van het kamp.

 

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.