Koorkamp 2020

‘Sing-in voor kinderen’

sep 12, 2020

Onder de naam ‘Sing-in voor kinderen’, willen we de opleiding van onze Kooracademie presenteren aan geïnteresseerde ouders en kinderen. Op deze dag kunnen nieuwe kinderen meezingen met de huidige kinderen van de Kooracademie. Ieder op z’n eigen niveau. De kinderen ontdekken dan dat zingen leuk is, maar samen zingen nog veel leuker.

Onze muziekopleiding voor koorzangers bestaat grofweg uit drie delen. We hebben een Vooropleiding, Koorklassen en een Concertklas.
Bij de Vooropleiding leren de kinderen met spelletjes en leuke liedjes dat samen zingen leuk is om te doen. Ze trainen hierbij onbewust hun gehoor en stem. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar instromen in de vooropleiding.
Bij de Koorklas A en B wordt er gewerkt volgens de methode ‘Nachtegaal’ en krijgen de kinderen stemvorming, solfège les en repertoirestudie. Kinderen van 7 jaar en ouder starten in Koorklas A.
Als de kinderen Koorklas B hebben afgerond, stromen ze door naar de Concertklas. De kinderen blijven dan stemvorming krijgen en oefenen ook nog met solfège, maar zullen daarnaast aan allerlei uitvoeringen meewerken.

Natuurlijk kunnen we dat niet allemaal laten zien tijdens de ‘Sing-in’. Deze informatie is uitgebreid terug te lezen op onze website. Daarom richten we ons bij de ‘Sing-in’ vooral op het beleven van samen muziek maken.

De ‘Sing-in’ is op zaterdag 31 oktober van 10:00 tot 11:30 uur in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan. We zullen ons daarbij aan de algemeen geldende corona maatregelen houden. Per kind mag er maximaal één volwassene mee naar binnen. Deze volwassene dient zich te registreren via deze link.

Kent u ouders met kinderen die hier mogelijk in geïnteresseerd zijn? Maak ze dan attent op deze activiteit.

Mochten ze op 31 oktober niet kunnen, dan kunnen ze 16 januari in hun agenda schrijven. Dan houden we namelijk nog een keer een ‘Sing-in’. Kinderen mogen ook direct naar de eerste repetities van de vooropleiding komen: in Teteringen op maandag 2 november om 17:15 uur of in Breda op dinsdag 3 november om 18:30 uur.

Samen maken we de Kooracademie Breda groot!

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.