Koorkamp 2020

Sportief zomerkamp Kooracademie

sep 3, 2021

Ieder jaar houden we met de kinderen van de Kooracademie een zomerkamp. Het zogenaamde ‘Koorkamp’. Anders dan de naam doet vermoeden, gaan we dan een keertje niet zingen. We organiseren dan allerlei spellen voor jong en oud om de onderlinge sociale band te versterken.

Dit jaar waren we van 30 augustus t/m 1 september in een mooi scoutinggebouw in Oosterhout. We hadden 20 deelnemers waarvan er 15 bleven overnachten. Het kamp stond dit jaar in het teken van de Olympische spelen. Maar bij de openingsceremonie aan het begin van de eerste dag ging het gelijk helemaal fout. Het Olympische vuur kwam niet aan en de gekleurde ringen waren van de vlag verdwenen. Zo konden de spelen natuurlijk niet beginnen. We deden een oproep aan de kinderen om op zoek te gaan naar die ringen, zodat de spelen toch nog door konden gaan.

Gelukkig wilde alle kinderen meedoen. Ze kregen een T-shirt en we zijn vertrokken op onze missie naar Oosterhout. Daar deden we heel veel activiteiten, zoals: T-shirt verven, ‘Kolonisten van Olympia’, Kubben, diverse spellen bij ‘De Olympische gedachte’, een bosspel bij ‘De strijd om Olympus’, het bouwen van een Olympisch dorp (in het zand) en voor de oudste kinderen zelfs een heuse dropping. Tussendoor waren er nog korte spellen als rode draad, waarmee de gekleurde ringen konden worden verdiend. Spellen als ringsteken, rinkelen en elkaar door een ringetje halen.

Op woensdag lukte het de kinderen om de vijfde ring te verdienen. Daarmee kon de Olympische spelen echt van start gaan. We hielden opnieuw een openingsceremonie waarbij de vlag mét ringen werd gehesen. Nadat de kinderen de hele tijd verschillende bijzondere Olympische sporten hadden gedaan, was er natuurlijk een officiële prijsuitreiking. Het leuke daarbij was dat ieder kind in z’n eigen categorie de gouden ‘plak’ had gewonnen! Uiteraard klonk bij deze huldiging ons eigen volkslied.

We kijken terug op een mooi en gezellig kamp. Het was een bijzondere groep, waarbij de jongste deelnemer 5 jaar was en de oudste 17. Ze hebben het met elkaar geweldig gedaan. Veel kinderen hebben al gezegd dat ze volgend jaar zeker weer mee willen doen!

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

X